X
T: 0513-528759
In samenwerking met VOB
Menu

De uitkomst van een sterke samenwerking

Als bibliotheek moet u de continuïteit van uw organisatie waarborgen en kunnen aantonen toekomstbestendig te zijn. Deze reguliere toetsing staat bij de VOB en de bibliotheken in Nederland hoog in het vaandel. Echter, om aan de normeringseisen te kunnen voldoen is het belangrijk om deze helder en goed in het vizier te hebben. Helaas is dit niet altijd het geval. Om hiervoor een oplossing te bieden is de Certificeringsmonitor ontstaan, de uitkomst van een effectieve samenwerking tussen Biblio Monitor en de VOB. Met de Certificeringsmonitor bent u altijd op de hoogte van de laatste normeisen en documenten en heeft u de ingrediënten in huis om een succesvol beleid te formuleren. 

Beleidsstukken certificering

Als beleidsmaker van de bibliotheek wordt u door middel van audits regelmatig getoetst op de kwaliteit, continuïteit en toekomstbestendigheid van uw organisatie. De certificeringsnorm waar de openbare bibliotheken in Nederland aan moeten voldoen, worden bepaald aan de hand van een kwaliteitskader die vanuit de Vereniging Openbare Bibliotheken en de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken is ontwikkeld. In samenwerking met deze landelijke organisaties zijn de meest recente beleidsstukken en certificeringsnormen voor uw bibliotheek inzichtelijk gemaakt in Certificering Monitor. Alle documenten die u in deze omgeving treft worden uniform en centraal aangestuurd vanuit de SCOB. Met Certificering Monitor krijgt u automatisch toegang tot deze actuele informatie en staat het u vrij om dit beleid en aangeformuleerd kwaliteitskader in te zetten voor de beleidsvorming van uw bibliotheek.

Eenvoudig toegang voor uw medewerkers

Onze programma’s zijn web-based en zodoende vanaf elke locatie te benaderen. Of u nu werkt met een PC, laptop, tablet of telefoon, u heeft altijd toegang tot de Certificering Monitor omgeving. U heeft hiervoor wel een actieve internetverbinding nodig. Door middel van de handige én gratis Certificering Monitor App voor Android hebben u en uw medewerkers direct inzage in het laatste beleid en het meest recente kwaliteitskader. Zo heeft u overal en altijd grip op de ontwikkeling van uw bibliotheek.